Untitled

En praodag på Storhedens konditori AB

En dag på storhedens konditori AB i Luleå med Örjan Sundström och bakar tårtor den 3-4 maj 2017
Den 3-4 maj har jag varit och praoat på Storhedens konditori AB. På
Storhedens konditori AB så bakar man prinsesstårtor, bullar, baguetter, bananbakelser och massa andra goda bakelser.

Jag jobbade arbetstiderna klockan 7-14 men dom vanligaste arbetstiderna är 6-14
När jag kom första dagen så fick jag börja med att tvätta händerna för att man måste alltid ha rena händer om man ska baka. Efter jag hade tvättat händerna så fick jag börja baka tårtor, i början så gick det inte så jättebra att baka tårtorna, men efter jag hade baka några tårtor så gick det väldigt bra.
När jag skulle baka så fick jag egna arbetskläder som jag skulle ha på mig när jag bakade. Storhedens konditori AB finns bara i Luleå och grundades år 2000.
På arbetsplatsen finns det 12 anställda och det är lika många kvinnor som män.
Min handledare heter Örjan Sundström och han är chef och delägare till konditoriet.
Dom tre största fördelarna med Storhedens konditori AB är: att det luktar gott, ibland så får man ta med fika som har blivit över hem och en annan bra sak är att man får göra många olika saker.
Dom tre största nackdelarna med yrket är att man står mycket, man får ont i ryggen och man börjar ganska tidigt på morgonen.
Storhedens konditori AB tänker ganska mycket på miljön genom att återvinna det som blir över och dom använder samtransport med Nordchark som ligger bredvid dom.
Den största hälsorisken som finns på Storhedens konditori AB är halkrisken för att det kan ligga ganska mycket mjöl och vatten på golvet.
Man behöver vara en bagare för att komma in på Storhedens konditori AB.
Dom flesta på arbetsplatsen tjänar ungefär 130 kronor i timmen.

En bild på den klassiska prinsesstårtan.

Text: Oliver Sundström.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *