Hockeyspelare på besök

 

Barnen på Alviksskolan Luleå fick besök av två stycken hockeyspelare från Luleås damlag.
Inte vilka spelare som helst utan: Noora Tulus 21 år forward från Finlands huvudstad Helsingfors och Zsòfia Jòkai-Szilagy 24 år också forward från Ungerns huvudstad Slovakien.

Dom berättade att dom tränar nästan vare dag, fast på onsdagar har dom ledigt. Innan en träning kan dom äta bland annat: Gröt, banan, ägg, bacon, bröd, müsli, yoghurt, kyckling, pasta och kött.

Vi frågade varför dom just valde Luleå. Zsofia hade en kompis i Luleå som ville att Zsofia skulle testa en träning med Luleå. Hon tyckte att alla var så snälla och hon trivdes så bra så hon blev kvar i Luleå. Noora däremot spelade i Finlands landslag. Luleås tränare var och kollade på en av deras match och ringde upp Noora och berättade att han ville att hon skulle börja i Luleå.

Luleås damlag vann SM guld förra året. Dom berättar att det var den bästa upplevelsen i hela deras liv och det var så mycket kärlek och kramar. Zsofia berättar att hon gärna hade vela leva två gånger när dom vann.

Hade dom inte varit hockeyspelare hade Noora velat hålla på med andra sporter. Zsofia berättar att hon gillar barn så hon hade velat bli lärare eller förskolelärare, hon hade även kunnat tänka sig att spela fotboll.

 

img_0180img_0179
Text skriven av: Esmeralda Halley och Lea Andersson
Bild tagen av: Esmeralda Halley och Lea Andersson

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *