Codeweek 2016-Alviksskolan

”Idag lever vi i en värld som har påverkats av den snabba utvecklingen inom teknik. För att hantera dessa snabba förändringar och för att förstå världen omkring oss, måste vi inte bara utveckla vår förståelse för hur tekniken fungerar, men också utveckla färdigheter och förmågor, som kommer att hjälpa oss att utvecklas. Att lära sig att koda hjälper oss att förstå hur saker och ting fungerar, utforska idéer och göra saker, för både arbete och fritid” (codeweek.eu)

För att väcka intresse och att utöka förståelse för programmering, har eleverna på Alvikskolan deltagit i Codeweek. Arrangemanget Codeweek vill att eleverna runt om i världen ska få upp ögonen för programmering samt få en bättre förståelse för kod.

Våra journalister har följt lite av arbete på skolan i bilder.

År 5 hjälper år 1 med programmering av skolans EV3 robotar. De jobbar med olika rymduppdrag

img_6548

img_6552

Ett slutfört uppdrag!

År 6 programmera WEDO lego, Ett arbete som kräver samarbete. Två parkopplade robotar ska svänga runt blomman. Olika elever styr olika robotar. Det gäller att tänka tillsammans.

 

img_6470img_6518

År 5 hjälper år 2, År 6 hjälper år 1 att utföra uppgifter på sidan code.org. Först programmerade, de yngre eleverna en mänsklig robot för att förstå hur vi kan lägga kod.

img_6521  img_6523  img_6525    img_6540

Ett häftigt och lärorikt samarbete för stora som små, säger läraren Katarina Eriksson

/Challe

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *