Journalisterna hjälper kommunen.

Kommunen ska bygga upp Luleå stad i Minecraft. Alla husägare och markägare (journalister) har fått i uppgift att göra en planritning över hur sitt hus. Dessa ritningar ska sedan användas för att bygga huset i minecraft.

På byabloggarna har journalisterna publicerat sina byggen. Här har ni ett smakprov där en beskrivning av huset finns med:

”Mitt hus är vitt och jag har en ganska stor gård. På gräsmattan har jag en altan med utemöbler och en grill. Jag har även en pool på altan. Nedanför altan har jag en hammock. En liten bit från altan har jag en eldstad. Jag har även en grusgång från den ”stora vägen” till mitt hus. Den vägen är upplyst av lampor.

Mitt hus är 10×18 alltså 180 m2. Jag har 7 stycken rum. Jag har ett badrum, ett kök som sitter ihop med vardagsrummet, en walk in closet, en bastu, ett poolrum, ett sovrum och en hall. I mitt poolrum har jag två olika pooler och där badar jag. I mitt kök/vardagsrum äter jag vid vardagsrumsbordet och så lagar jag maten i köksdelen. I min walk in closet förvarar jag mina kläder.

På mitt hus har jag solpaneler och en liten återvinningsstation. Jag hade hemskt gärna velat ha en inspelningsstudio eftersom att jag älskar att sjunga. Dock har jag varken plats eller råd med det. I mitt hus har jag en minikyl i golvet som inte syns. Trycker man på en knapp så far kylen upp ur golvet. I mitt badrum har jag även en dusch som lyser olika färger och spelar musik.
När jag inredde mitt hus tänkte jag mest på hur jag ville ha det inte på vad andra tycker. Men jag tror att mina vänner och bekanta skulle tycka att mitt hus var vackert.”

 

skarmavbild-2017-01-11-kl-17-40-13

skarmavbild-2017-01-11-kl-17-40-20

Gå gärna in och kika på fler hus här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *