Mitt besök hos Lulebo

Jag har gjort ett besök på Lulebo, den fjärde maj, där min handledare, Therese Johansson, har hjälpt mig och visat vad man gör på en vanlig arbetsdag.

Therese Johansson är bovärd och hennes jobbuppgifter är att besikta lägenheter, prata i telefon, skriva mail, sitta i möten, göra faktureringar och reparera trasiga saker i lägenheter. Just idag gjorde hon inte lika mycket eftersom hon bland annat visade mig runt i Lulebos fem våningar, hjälpte mig göra en fakturering och svarade på mina intervju-frågor.

Lulebo grundades 1996 och det finns bara i Luleå. På Therese arbetsplats finns 46 personer, varav 22 av dem är män och 24 kvinnor. Medellönen är cirka 27 000 kr om man räknar bort cheferna som har mycket mer. Arbetstiderna är 7:00 – 16:00 September till April och 7:00 – 15:00 Maj till Augusti.

Jag passade på att intervjua Therese under hennes arbetsdag och fick några bra svar.

Vilka är de tre största fördelarna med yrket?

” Det är ett fritt yrke, jobbet är varierat och det är så många fina kollegor. ” Svarar Therese.

Vilka är de tre största nackdelarna med yrket?

” Ibland kan det vara väldigt stressigt, man kan bli utskälld av någon arg hyresgäst och vissa chefer bestämer över saker som dom inte förstår. ” Säger Therese.

Finns det några hälsorisker i arbetet? Vilka i så fall?

” Det är stressigt och ibland kan det finnas farliga människor i fastigheten man besiktar. ” Svarar Therese.

På vilket sätt tänker företaget på miljön?

” Man ser till att det finns bra chanser att källsortera sopor från lägenheterna. Alla lägenheter värms upp med hjälp av fjällvärme. När man tapetserar och lägger nytt golv används miljövänliga material. ” Säger Therese.

Jag frågade även vilken utbildning man behövde men hon sade att det inte behövdes någon särskild.

När vi först kom dit på morgonen startade hon upp sin dator och kollade om allting var okej. Sedan hade hon telefontid i två timmar och då satt vi mest och väntade om någon hyresgäst skulle ringa in. När hennes telefontid var över fick jag en rundtur i Lulebos fem våningar. Klockan 9 hade Therese ett möte med sin avdelning. Sedan åkte jag med en annan bovärd till en tom lägenhet och städade undan. Efter de var det lunch i en timme och sen var det kontorsjobb till klockan tre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *