Prao på Entrack AB Luleå

Prao på Entrack AB Luleå
Jag har varit på praktik på Entrack AB,s anläggning i Luleå, under två dagar. På
Entrack så bedriver man försäljning av slitstål och tillbehör inom maskin entreprenadbranschen.

Dag 1

Praktiken började på morgonen då vi var på plats vid 7-tiden. Ganska där efter åkte vi på ett kund besök till ett företag Nevo maskin. Nevo maskin har en verkstad och reparerar traktorer mm. Där håll dom på med att fixa en sopvals. En sopvals är en stor rulle som man sätter på traktorn där framme. Den är till för att kunna sopa bort gruset efter vintern. Den dom håll på med ville inte snöra och vrida samtidigt. Till slut lyckades dom får till den. Därefter åkte vi tillbaka till Entrack.

Under förmiddagen så händer det inte så mycket. Det ringde kunder på telefon och det kom kunder i butiken. Så han ute på lagret fick det lite att göra vid 10-tiden. Pga säkerheten så fick jag inte pack ner saker på lagret. Ungefär vid kl 11 så åkte vi och hämtade vår lunch. Efter 11 till 13.30 så hände det exakt inget.

Vid kl 13.30 så började det hända lite mer. Det kom några kunder och några ringde. Under eftermiddagen så åkte vi på ett antal kundbesök. Tyvärr mins jag inte vad ställen hette som vi var på. På ett ställ så fick jag testa att köra en saxlyft. Det är en stor korg som man kan köra upp, ungefär som en skylift fast för inomhus bruk. Det var kul. Därefter så åkte vi tillbaka till Entrack. Sedan vid 16-tiden så började vi packa ihop för att gå hem.
Dag 2

Praktiken började vid kl 7 som dag 1. Vid klockan 8 så började vi att inventera lagret. Först fick vi skriva ut listorna på det vi skulle inventera. 5 hela A4 papper fyllde listorna på fram och baksida. Sedan fick vi börja inventera lagret. Först började vi med vägstålet, det man har under skoporna för att inte nöta sönder skopan. Jag fick dra en krita för att markera att vi hade inventerar den typen.

Sedan kom ägaren för Nevo maskin. Vi satt och pratade med honom. Han behövde lite saker. Han fick det han ville ha. Sedan så åt vi lunch. Och fortsatt med inventering. Vid 13 var vi klara. När vi var klar så fick jag testa på att skriva in en order från en kund i datorn, skriva in artikelnummer och kundnummer. Sedan var det så lång tråkigt att vi tog ledigt resten av dagen.

William

Bild: William

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *