Prao på Gestamp

Jag har praoat på gestamp, som ligger på storheden. Jag fick lära mig mycket om att skissa grejer och maskiner.

Jag var på Gestamp. Gestamp är en kedja från hela världen som tillverkar krockskydd (Stötfångare mm). Det finns en stor fabrik där dem flesta maskiner finns. Jag gick aldrig in där men jag har varit där tidigare. Sedan finns det en liten byggnad också, det är provhallen. Där jobbar pappa. I provhallen finns det ett litet ”laboratorium”. Där finns det bl.a mikroskop, datorer och speciella slipmaskiner. Dem kollar hårdhet på metaller. Det finns också några mindre maskiner där.

Vi jobbade 08:00 till ca 13:00 första dagen. Först visade pappa mig runt vid provhallen och kontoren. Första dagen lärde han mig hans 3D ritprogram, jag gjorde en kaffekopp. Jag gjorde det i nån timme. 09:00 var det fikapaus. Sedan for vi in till stan och åt lunch. Då fick jag sluta tidigare då. Andra dagen började vi 08:00 till ca 17:00. Det är egentligen 18 års gräns i fabriken, och pappa skulle jobba mer i fabriken då. Jag fick stanna på hans kontor. 09:00 var det fikapaus som vanligt. Jag hade bakat fika. Under den dagen skrev jag på prao pappret och lyssnade på en ljudbok. Vi åt lunch runt 12:00. Vi gjorde inte så mycket egentligen.

Min handledare jobbar med allt möjligt men bl.a jobba på kontoret, vara i labbet och laga grejer. Den största fördelen med jobbet är att det är väldigt varierande. Gestamp har anställda som bara jobbar med miljöfrågor. Man behöver utbilda sig till ingenjör.

/Matilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *