Team-Sportia Praktik

Praktik På Team-Sportia!

Jag tyckte att det var roligt att ha praktik för då fick man en inblick i ett vuxet yrke. Jag har varit på Team-Sportia i Luleå Jag var på praktik ons-tor 3-4. Jag har fått göra mycket som har med yrket att göra och det har varit jätteroligt.
Jag fick till exempel se hur man beställer olika prylar som Team-Sportia behöver. Och ett stort tack till Johan som lät mig komma och ha Praktik.

Dag 1
Våran klass 4:an och 6:an på vår skola har fått ha praktikoch så här såg det ut för mig. Själv har jag varit på team-Sportia.
Jag ska berätta vad jag fick göra under mina två dagar i praktik. Jag fick ett meddelande om att jag inte behövde ha på mig nått speciellt eller nåt sånt bara komma i dom kläderna man tycker passar för en dag på team-sportia och ta med nått att äta eller pengar så jag kan köpa nått.

Jag kom dit och dom visade sina kontor och fikarummet där jag också fick hänga av mig mina ytterkläder som dom andra.
Min handledare Johan berättade att jag skulle få jobba från 10:00-15:00 och jag tyckte det lät bra.
Dom hade precis lyft ut en massa ny skor dom hade beställt och då fick jag hjälpa till att ställa upp dom.
Det var ändå en hel del skor så det tog ett tag. Men när jag och Niklas på skoavdelningen var klara med att ställa upp skor så blev det väldigt dammigt och smutsigt vid skorna så då hjälptes vi åt att borsta upp allt smuts från golvet.

Sedan så gick jag till övervåningen och kollade om Janne på cykelavdelningen behövde hjälp med nått.
Så jag fick hjälpa honom att meka ihop några cyklar som hade kommit. Vi satte ihop ungefär 4-5 cyklar och då fick jag ställa ut dom där de skulle stå. Resten av tiden tills rasten så stannade jag uppe på cykelavdelningen och hjälpte Janne.
Jag fick pumpa cyklar som han och jag satt ihop jag fick pumpa andra cyklar som stod där uppe och jag fick sätta fast stöd på cyklar.

När jag tog rast där vid ett tiden så hade jag rast i cirka en timme och då gick jag till Ica Kvantum där min mamma jobbar och så köpte jag en korv och en dricka. Sen resten av rasten så satt jag i fikarummet och pratade med dom andra.

Senare efter lunch så hade jag bara en timme kvar så då fick jag hjälpa Hanna i kassan med att ställa upp produkter så att kunderna ska vilja köpa dom. Det gjorde jag in ungefär e halv timme.
Och då fick jag avsluta dagen med att packa upp cyklar på lagret med två andra killar som och praktiserade på Team-Sportia dom hette Monaiy och Linus. Som var några år äldre än mig. Monaiy var från Irak och kunde inte så jättebra svenska men vi tre blev ändå bra kompisar.
Så vi tre packade upp cyklar från lagret och tog med dom i hissen till övervåningen och ställde iordning dom där dom ska stå. Sen 15:00 fick jag sluta och då gick jag till Kvantum till min mamma och då åkte vi hem.
Dag 2
Andra dagen kom jag fint och fick veta att jag skulle ha samma tider som dagen innan och att det egentligen kommer få göra samma saker som dagen innan men bara lite annorlunda.
Så jag fick börja med att hjälpa Janne med att sätta ihop cyklar. Men idag tog det lite längre tid att sätta ihop cyklar för idag hade vi 8 cyklar att sätta ihop.
Så vi körde på det och det tog cirka 1 timme.

Sedan fick jag pumpa mountainbike cyklarnas däck och även hälften av damcyklarna. Sedan gick jag ner och då fick jag hjälpa till att packa upp ny fiskespön fiske krokar och andra fiskeprylar.
Sen efter det gick jag upp till Janne och då sa han att jag skullegå omkring och stoppa ut prislappar på cyklar.
Sen så fick jag rast och då gjorde jag samma sak som som jag gjorde på min förra lunchrast jag gick till kvantum och köpare korv med läsk och pratade med min mamma.
Så då kom jag tillbaka till Team-Sportia hade jag en timme kvar att jobba då då passade jag på att göra min intervjun med Johan och sen fick jag som igår packa upp cyklar från lagret med Monaiy och Linus. Sedan slutade jag och då åkte jag hem.

Här ser ni en bild jag ritat om Team-Sportias Fikarum. Det var även det där bordet jag satt och pratade med dom andra i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *